P1060586

Племенити зраци Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ урадостили су српску заједницу у Француској. Изборна скупштина овог друштва одржана је 23.11.2014. године у Паризу, у просторијама које су за рад „Просвјете“ даривали браћа Адамовић, родом из Велике Јасенице, подно Грмеча.

Усвојен је статут и програм рада и изабран Одбор за руковођење активностима друштва. За предсједника СПКД „Просвјета“ за Париз изабран је господин Раде Адамовић, књижевник, успјешан привредник и освједочени добротвор, а за секретара изабран је господин Никола Летић, магистар политикологије, запослен у Српском културном центру у Паризу.

Као представници Главног одбора СПКД „Просвјета“ Изборној скупштини су присуствовали господин Михајло Вујовић, потпредсједник Градског одобора за Бању Луку и господин Миленко Јевђевић, секретар Градског одбора за Бању Луку. Том приликом су новоизабраном предсједнику Одбора СПКД „Просвјета“ за Париз уручени застава Друштва, буквари и прве књиге за будуће плазнике Просвјетине школе српског језика. Такође, члановима скупштине представљени су Споменица Младе Босне, Просвјетин Календар и часопис Нова зора.

У свом свечаном говору новоизабрани предсједник Одбора СПКД „Просвјета“ за Париз, господин Раде Адамовић, нагласио је да ће предано радити на његовању српске културне баштине, традиције, језика и писма међу српском дијаспором и студентима у Француској, те да ће „Просвјета“ настојати да буде мост између двије раскошне културе.

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com