DUS 0352

У организацији СПиКД "Просвјета"- Градски одбор Бања Лука, у петак, 25. септембра одржаће се промоција књиге Биљане Живковић, ЗАПИС О СТРАДАЊУ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ. Промоција ће се одржати у 19 часова у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске (сала на 1. спрату, бр. 29). О књизи ће говорити проф. др РАДИВОЈЕ КЕРОВИЋ, мр Слободан Наградић и ауторка.

 

Опширније...

U susret vuku

СПКД „Просвјета“ Градски одбор Бања Лука припремило је изложбу поводом 200 година од штампања првих дјела Вука Стефановића Караџића и 150 година од његовог упокојења. Премијерно представљање изложбе, под називом "У СУСРЕТ ВУКУ", одржаће се на Филолошком факултету у Бањој Луци дана 06.04.2015. године у 14 часова.

На радост "Просвјете" и у славу Вука, позивамо Вас да присуствујете овом догађају.

 

Опширније...

Plakat Djordje Vukovic

СПКД „Просвјета“ Градски одбор Бања Лука позива Вас на предавање „Шта је српска политика без културе и просвјете?“, које ће бити одржано у четвртак (26. марта) у Академији наука и умјетности Републике Српске, с почетком у 19 часова. Предавање ће одржати др Ђорђе Вуковић, доцент Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци. Излагањем доц. др Ђорђа Вуковића започиње, у организацији СПКД „Просвјета”, циклус предавања под називом „Изазови и странпутице српске политике“.

rpopovic-032015-plakat-manji

СПКД „Просвјета“ Градски одбор Бања Лука најсрдачније Вас позива на промоцију двије нове књиге проф. др Ранка Поповића, ванредног професора Филолошког факултета у Бањој Луци. О књигама Трагедија без катарзе и Ријечи за сретање говориће доц. др Душко Певуља, Милка Рисовић и аутор. Промоција ће бити одржана у сриједу (18. марта) у Вијећници Банског двора, с почетком у 19 часова.

Опширније...

Промоција 3 књиге

У уторак, 02.12.2014. у 19.00 часова у Академији наука и умјетности Републике Српске одржаће се промоција књига:

  • "ПОСЕЗАЊЕ ЗА СВЕТСКОМ МОЋИ" Фрица Фишера,
  • "РАТНИ ЦИЉЕВИ СРБИЈЕ 1914." Милорада Екмечића и
  • "СРПСКА ЦРКВА У ВЕЛИКОМ РАТУ 1914-1918" Радмиле Радић и Момчила Исића

Промоцију организују СПКД "ПРОСВЈЕТА" Градски одбор Бања Лука и Друштво чланова Матице српске у Републици Српској, а о књигама ће говорити: Дејан Мастиловић, мр Жељко Вујадиновић, мр Слободан Наградић и др Радмила Радић.