knjiga blagojevic

У издању ЈУ „Службени гласник Републике Српске“ и СПКД „Просвјета“, Градски одбор Бања Лука, изашла је књига аутора проф. др Милана Благојевића под насловом „Неуставна ретроактивна примјена инкриминације злочини против човјечности у пракси Суда Босне и Херцеговине – Поремећена прецедентизација права“.

Ова монографија је сложено дјело које представља дубоку и свестрану анализу инкриминације злочини против човјечности, како у међународном праву, тако и у позитивном домаћем праву. У књизи није анализирана искључиво пракса Суда БиХ већ и пракса Хашког трибунала и Европског суда за људска права у вези са овом инкриминацијом. Оно што је заједничко анализираним и другим судским одлукама, а што представља квинтесенцију монографије, је чињеница да је у тим судским предметима неуставно ретроактивно суђено, односно пресуђивано, не само индивидуално одређеним физичким лицима него и Републици Српској.

Тиме се Република Српска жели и на овај начин приказати као „злочиначка“ творевина, са крајњим циљем њене политичке и уставноправне делегитимизације и деконструкције као ентитета у дејтонској БиХ. С обзиром на то да ова проблематика до сада није била предмет посебне пажње у домаћој правној књижевности, може се посебно похвалити изворност и допринос овог дјела студиозном истраживању инкриминације злочини против човјечности. Ријеч је о дјелу које може бити од користи не само правницима него и историчарима и политиколозима који имају намјеру да прошире своја сазнања и да научно истраже и продубљеније сагледају послијератни развој БиХ. Ову студију одликују јасно изражавање и једноставан стил, ради чега је пријемчива најширем кругу читалаца.

Продајна цијена књиге износи 12 КМ са ПДВ-ом!

Контакти:
телефон: +387 51 456 334, 456 470
факс: +387 51 456 471
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 20 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com