Plakat rukopisi СПКД „Просвјета“ Градског одбора у сарадњи са Светосавском омладинском заједницом Лакташи је промовисала књигу Српски просвјетитељи 19. новембра 2021. у Дому културе у Лакташима. На промоцији су говорили: мр Смиљана Антонић, савјетник у РПЗ, јереј Дарко Савић, теолог, Миленко Јевђевић, књижевник и приређивач др Јеленко Бојић, а одабране текстове говорила је Николина Ерак, студент српског језика и књижевности.

Уз промоцију књиге кориштене су видео презентације (слајдови и филмови са музиком) и отворене двије класичне изложбе, које су раније постављене у предивној галерији Културног центра у Лакташима: Почеци словенске писмености и Најљепши ћирилични рукописи 2019. Изложбе проистичу из садржаја књиге и послужиле су као амбијетални декор, те је тако промоција добила на необичности, свјежини и актуелизацији и књиге и промоције, а што је публика веома лијепо примила. Одмах се то могло видјети по реакцијама публике, разгледању изложби, заинтересованости за књигу, и дужим врло пријатним дружењима и разговорима уз врло лијепо услужен коктел. Било је пријатно бити тога момента свједоком овог културног догађаја.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com