Након године пуне епидемиолошких мјера, физичке дистанце, маски, ГО Бања Лука, наставља свој рад по свим предложеним прописаним мјерама надлежних институција.Са жељом да мисији „Просвјете“ додамо још коју стопу ширења њене идеје и обогаћивања знања нашег народа, те зарад баштињења правих вриједности, неколико чланова Градског одбора Бања Лука, пут просвјете довео је у Теслић, на позив братског општинсог одбора. Наиме припала нам је посебна част да отворимо нашу изложбу „У сусрет Вуку“.

 

Пригодну уводну ријеч одржао је домаћин, предсједник градског одбора „Просвјете“ Теслић, проф. Алекса Касаповић, који је нагласио да је основна жеља била донијети дух правог народног прометеја међу суграђане како би обогатили своје опусе знања и дали допринос борби против заборава правих вриједности. Слово о самој изложби започео је предсједник градског одбора Бања Лука, др Јеленко Бојић наводећи да се значај изложбе огледа и у њеној савремености којасе огледа у приређеном ЦД издању, као и у филмованом издању саме изложбе, који дају могућност да само дјело стигне до свих очију жељних знања и подсјећања о Вуку Караџћу и његовом дјелу, ма гдје се налазиле! Даље су говорили социолог, мр Слободан Наградић и историчар, мр Жељко Вујадиновић, који су са аспекта својих ужих стручних знања предочили присутнима величину Вуковог рада у оно вријеме, те направили врло запажене паралеле с данашњицом и проблемима са којима се Вукове стопе боре и данас! Поред присутних грађана међу посјетиоцима су се нашли и чланови братских одбора „Просвјете“ из Челинца, Прњавора, Котор Вароша, Кнежева, са којима смо послије изложбе разговарали о даљим дјеловањима нашег друштва и продубљивању сарадње међу општинским одборима. Дјелић атмосфере са дивне вечери можете погледати у прилозима преко линкова:

 

https://www.youtube.com/watch?v=FJhXdytajzI

https://youtu.be/hWZ0TeQzyJw

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com