Plakat rukopisi

У препуној сали амфитеатра Техничке школеу Бањој Луци, у петак 12.04.2019. године, одржана је промоција књиге 31 Ф, аутора Милана Кесеровића. Ову промоцију организовало је СПКД „Просвјета“, Градски одбор Бања Лука. О књизи су, поред аутора, говорили и рецензенти проф. Смиљана Антонић и проф. Бранка Јевђевић.

 

 

 

 

 31 Ф је аутобиографски роман у коме је осликан живот писца; од његовог дјетињства до периода када је био присиљен да под најездом ратнихзбивања у Хрватској оде из града своје младости. С посебном емоцијом писац је градио паралелу о својој вишечланој породици и односима у њој, са периодом живота у којем је засновао своју породицу и добио сина. Избјеглички пут га је одвојио од породице и одвео у другу, њему непознату земљу, у свијет подземља и свакаквих људи. На том невољном и мрачном путу он више није био човјек са именом и презименом, него неко ко има само избјегличку шифру – 31 Ф. У тој Андрићевој „Авлији“ он проживљава најтеже тренутнке свога живота који су испуњени свакодневним уздасима за онима које је оставио и који су му у животу нешто значили (Е8 – еее мој Иване, еее моја Ријеко, еее моја Југо, еее мој Вјеко...). Том нарицању с почетним „Е“нема краја – до у бесконачност. Радост живљења представља нада да ће једног дана његов син, тада четворогодишњи Иван, с поносом говорити о свом оцу. Он жели да му, у ствари, спаси оца; не себе због себе, већ себе због њега.

Милан Кесеровић је некада био ђак Техничке школе, тако да је ово вече било посебно емотивно за њега, али и за његове школске другове који су чинили већи дио публике. Никада није заборавио оне који су му помагали онда када му је помоћ била потребна, нарочито у оне дане када је градио своју кулу успјеха. Почетак своје професионалне каријере веже управо за Техничку школу и сав новац од књига које су продате те вечери пожелио је да поклони неком од ученика ове школе коме је помоћ најпотребнија. „Нека ова књига буде од корисити некоме и на овај начин“ – пожелио је аутор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com