rpopovic

У сриједу, 18. марта 2015. године у Вијећници Банског двора у Бања Луци, промовисане су двије књиге Трагедија без катарзе и Ријечи за сретање, чији је аутор универзитетски професор српске књижевности двадесетог вијека проф. др Ранко Поповић.

Промоцију је отворила мр Данијела Јелић, која је надахнуто говорила о научном, наставном и стваралачком раду проф. др Ранка Поповића.

О књизи Трагедија без катарзе говорила је Милка Рисовић, професор српског језика и књижевности, рекавши да је то књига књижевне критике и есејистике, у којој се спомиње и тема рата у савременој српској прози.

О књизи Ријечи за сретање говорио је доц. др Душко Певуља, рекавши да књига Ријечи за сретање повезује све друге Поповићеве књиге, те да је у њој заступљена тема православне духовности, као и да је ријеч о својеврсном пресјеку Поповићевог стваралаштва.

На крају промоције присутнима се обратио проф. др Ранко Поповић, захвалио се организатору СКПД „Просвјета“ , колегама који су говорили о књигама и студентима и грађанима који су присуствовали промоцији.

 Зоран Кисић

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com