На Дан словенске писмености и културе (24. мај) СПКД „Просвјета“ Бања Лука приредила је завршну свечаност на којој су уручена признања награђеним учесницима конкурса „Моја оловка пише ћирилицом“. Награде млађим основцима уручио је градоначелник Бање Луке г. Драшко Станивуковић. У краткој бесједи истако је значај браће Ћирила и Методија и дао лијеп савјете младим нараштајима како да чувају свој језик и своје писмо. Награде старијим основцима уручио је директор Републичког педагошког завода Републике Српске г. Предраг Дамјановић, а средњошколцима потпредсједник бањолучке „Просвјете“ г. Јеленко Бојић. На крају, награде студентима уручила је представник Града Бања Лука гђа Невена Благојевић Подрић, а одраслим учесницима конкурса награду је уручила помоћник министра просвјете у културе гђа Тања Ђаковић.

Било је то лијепо дружење у славу ћирилице и лијепог писања. Од најљепших рукописа штампани су каталог и покретна изложба, каја ће кренути на пут ка школама Републике Српске. СПКД „Просвјета“ Бања Лука захваљује се свим учесницима нашег конкурса и покровитељима наше манифестације: Граду Бања Лука и пекари „Мања.

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com