6796379-01СПКД "Просвјета" Градски одбор Бања Лука, с циљем подизања свијести о значају културе данас, нарочито код младих, подржала је рад младих ентузијаста из средње Медицинске школе из Бање Луке, и приказала њихову представу под називом "Тријумф романтизма", 11. децембра 2019. године, коју су одржали у пуној сали Дома омладине, за своје колеге из средње школе.

 

Пројекат потекао испод пера ученице трећег разреда, Николине Ерак, објединио је све оне теме о којима се данас воде дискусије и неријетко петљају велике заврзламе међу људима. Представа која је настала, "у учионици", међу пријатељима, са надахнућем њихове професорке Милице Пашић, посебан је доказ који свједочи о могућностима кретаивности и ентузијазма у једној стручној школи, те својеврстан примјер свим осталим професорима и ученицима, како се у једној школској средини може припремити један диван комад, у симбиози између професора и ученика. Текст, који одише кованицама најумнијих Срба данашњег времена, уводи публику у размишљање о начину живота, опхођења према данашњици и посрнулом систему вриједности, те им показује да би се све заврзламе овог свијета могле разријешити уколико бисмо само мало успорили, пустили машти на вољу, скупили храбрости и стали у одбрани исконских величина и љепота, које човјек, као најузвишеније биће, носи у себи.

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com