Picture2

 

 

 

 

 

 

 

На Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору постаљена је изложба „У сусрет Вуку“ на отвореном. Наиме, 25 изложбених паноа држали су ученици испред себе у полукружном распореду, те тако направили неубичајену изложбену поставку.

Циљ манифестације је чување успомене и сјећања на лик и дјело Вука Стефановића Караџића, једног од највећих
 српских филолога и реформатора српског језика. Изложбу је уступио Градски одбор СПКД „Просвјета“ Бања Лука (аутор: Јеленко Бојић), а манифестацију је организовао Градски одбор СПКД „Просвјета“ Приједор. Ова путујућа изложба ће у наредном периоду посјетити приједорске основне и средње школе по неколико дана, да је наставници и ученици разгледају и воде разговоре о овом српском просвјетитељу и тако допуњују своја знања о величини његовог дјела и доприноса српској култури. При том ће се користити и електронска верзија презентовањем појединачним слајдова (слика) на великом екрану, а осмишљавање начина постављања и отварања је препуштена школама и њиховим
наставницима.

 


Фотографије преузете са www.kozarski.com - РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА ПРИЈЕДОР

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com