Plakat rukopisiСПКД „Просвјета“ наставља свој пут просвјећења, а он их је данас одвео до ОШ „Петар Кочић“ у Колима и ОШ „Војислав Илић“ у Крупи на Врбасу.

Уводном бесједом о животу и раду нашег великана Вука Стефановића Караџића, у Колима је отворена изложба „У сусрет Вуку“. Отварање изложбе употпунила је видео-презентација са сликама и причама о томе куда је он то ходио, шта је све учинио и колики је значај Вука за наш народ. Осмијеси малишана који су нас испратили прави су вјетар у леђа и потврда исправности нашег циља. Посебно нам је драго што смо овој дјеци и мјештанима омогућили један креативнији начин упознавања нашег великог просвјетитеља.

 

 У ОШ „Војислав Илић“ у Крупи на Врбасу отворили смо изложбу под називом „Принц Растко – монах Сава“. Овом изложбом дата је једна нова нота знању и учењу о Светом Сави као првом српском просвјетитељу и учитељу. Радост малишана који су присуствовали отварању изложбе још једном је потврдила да ова изложба и ово знање требају да заживе у свим основним и средњим школама и да постану један нови приступ у учењу српског језика и стварању српског идентитета. Приликом отварања изложби, директоркама школа уручили смо књигу – свитак „Српски просвјетитељи“ како бисмо додатно дали на значају гиглиотекарске грађе школа и допунили излагање изложбе, као једном круном отварања изложби.Овим настојимо сачувати свој народ од посрнућа и заборава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com