izlozba-vuk-osbrankoradicevic

Поводом 200 година од издавања књижевних дјела “Пјеснарица” и “Писменица” Вука Стефановића Караџића јуче је у Основној школи “Бранко Радичевић” отворена изложба и одржана презентација о животу и раду овог великог пјесника.

Обиљежавање овог јубилеја иницирао је градски одбор Српског културног и просвјетног друштва “Просвјета”, а предсједник овог друштва Јеленко Бојић рекао је да ће изложба и презентација бити одржане у свим основним и средњим школама.

- Изложба је образовног карактера и главни циљ је да ђаци науче нешто ново о великом писцу, али и да се подсјете Вукових великих дјела - казао је Бојић.

Директор ОШ “Бранко Радичевић” Јадранка Божић рекла је да ће изложба у овој школи трајати током ове седмице и да ће сви ученици погледати презентацију.

- У вријеме часова српског језика и историје наставници и учитељи разредне наставе извешће ученике у хол, гдје ће бити предавања о Вуковом животу и раду - казала је Божићева.

Ученици су изразили велико задовољство због изложбе.

- Оно што смо учили на часовима српског језика сада смо у прилици и да видимо. О дјелима Вука Караџића не треба трошити ријечи, јер је он најзаслужнији за стварање нашег језика и правописа - рекао је ученик деветог разреда Дејан П.

Извор: ГЛАС СРПСКЕ

izlozba-vuk-osbrankoradicevic

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 25 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com