Plakat rukopisi

Пут просвјећивања и борбе за очување културног идентитета нашег народа, довео је „У сусрет Вуку“ ученике, професоре и све заинтересоване поштоваоце лика и рада Вука С. Караџића, Средњошколског центра „Никола Тесла“ Котор Варош. Дана 11.09.2019. године домаћинима су, у госте пристигли чланови градског одбора, са посебним гостом и великим ововременим пријатељем Вука Караџића, уваженим лингвистом, те добитником овогодишње Кочићеве награде, господином Милорадом Телебаком. Он је својом монокомедијом „Са смијехом кроз српски језик“, на духовит, инспиративан и надасве поучан начин провео све оне заинтересоване уши, препуног амфитеатра, кроз наше језичке недоумице и измамио осмијехе свих присутних..

Професор Телебак је свој дивни и веома пријатни, необични монодрамски приказ употпунио важним поукама о језику, те на самом крају нагласио колико је важна јасноћа једног језика и да се језик треба изучавати више и с већим жаром но икада до сада, јер је то једини начин да сачувамо свој народ и свој културни и историсјки идентитет. Послије једне нучно - духовите драме, програм је настављен у холу школе, гдје је аутор постављене изложбе, под називом „У сусрет Вуку“, господин Јеленко Бојић, представио публици живот и рад великана српског језика и свјетске историје, те приказао и електорнско издање самог пројекта, чиме је показао колики је значај традиције нарочито када се оживи савременим дахом технологије. На крају свог излагања, као посебан печат на цјелокупну свечаност, предсједник ГО Бања Лука СПКД „Просвјета“, господин Јеленко Бојић, уручио је поклоне у виду књига директорки СШЦ „Никола Тесла Данијели Костић , професорима српског језика у школи, те нечаленику општине. Част да ову значајну и надасве поучну изложбу отвори, имао је начелник општине, господин Зденко Сакан који је нагласио значај оваквих културних догађаја како за школу, тако и за сам град.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com