Plakat rukopisi

Изложба Најљепших ћириличних рукописа, са овогодишњег конкурса под називом „Моја оловка пише ћирилицом“ , имала је прилику да све оне, који у ходу, обављају своје редовне обавезе, помало надахне, инспирише и остави посебан печат, те је у периоду од 27.08. до 12.09. 2019. године била постављена у атрију градске општине. Сви заинтересовани, могли су у ходу да јој се диве и украду какав лијеп поглед на изузетну колекцију најдивнијих рукописа од оних најмлађих основаца, па све до њихових професора и осталих грађана. .

Постављањем изложбе, чланови градског одбора жељели су да на посебан начин наставе са подизањем значаја и свијести нашег народа о српском језику, те његовом писму. Писму које, могло би се рећи, заузима најсјајније мјесто међу свјетским језицима. Нажалост, из дана у дан, оно се полако забораваља и одузима му се дух, који је у њега унио велики Вук Стефановић Караџић. Не смијемо дозволити да најдивније свјетско писмо изгуби свој идентитет и положај на свјетској љествици посебних особина које красе људско биће. При отварању изложбе, била је уприличена и промоција књиге „ У свијету водених огледала“ , која је допринијела на значајусамог пројекта који одјељење за културу општине Бања Лука, одржавају под називом „Култура у пролазу“, како би што већем броју случајних пролазника скренули пажњу на значајне бисере културе, као основне људске особине која нас разликује од свих других бића на овом свијету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com