У оквиру циклуса предавања о геополитици, која су организовали Градски одбор СПКД „Просвјета“ из Бање Луке и Светосавска омладинска заједница, у петак 13.06.2014. године у просторијама Светосавске омладинске заједнице у Бањој Луци одржано је предавање на тему: „Неокортикално ратовање и биће српског народа“. Предавање је одржао Михајло Вујовић, потпредсједник ГО СПКД „Просвјета“, Бања Лука.

Присутни су се упознали о начину вођења ратовања који се не односи на физичку сферу, већ на менталну, енергетску и духовну.

Дејства су усмјерена на свијест – на сплет нерава у соларном плексусу, на срце, на средиште човјекове душе, гдје се идеје претварају у доживљаје и постају дио искуства. Дејства су усмјерена на душу - као свијест и способност човјека да мисли и осјећа; душу – као људску ћуд, нарав и природу човјека, као бесмртан, нематеријалан принцип и људску везу са живим Богом; душу – као покретачку силу људског тијела.

Најчешће кориштено средство је жива ријеч. Опасна жива ријеч се дистрибуира у непосредној комуникацији, на разним предавањима и семинарима, у штампи, на радију и телевизији, преко корумпираних, уцијењених, врбованих, економски зависних и ускогрудих, преко музиколога, астролога, црномагијаша, па и преко самог ђавола, ако постиже циљ.

Једини начин да будемо отпорни на овакве покушаје према српском народу је да биће нашег народа сучелимо овим појавним облицима.

Према предавачу биће српског народа почива на четири подједнако важна стуба, која су се прожимала кроз цјелокупну историју нашег народа. То су:

  • Светосавски завјет
  • Видовдавски завјет
  • Српска културно-историјска баштина
  • Житељи небеске Србије (страдалници за крст часни и слободу златну)

Највећа одговорност за чување бића српског народа је на властима (и световним и духовним), али је одговорност и на учитељима, вјероучитељима, наставницима и професорима на свим нивоима школовања. Одговорност је и на нама родитељима. Сви ми морамо да за вјечност усадимо у своју дјецу и земаљске и јеванђељске мудрости и настојати да наша дјеца што је прије могуће постану крстоношци љубави према Богу у вертикали и према људима у хоризонтали.

Научимо нашу дјецу да планирају сопствену будућност, па да она буде сигурна, извјесна и по њиховој мјере.

„Сјемена плодова будућности налазе се у садашњости“.

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com