Plakat rukopisi

Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" организује промоцију књиге " ПРАВНИ ПОРЕДАК НЕЗАВИСНЕ ДРЖАВЕ ХРВАТСКЕ".

 

О књизи ће говорити:

проф. др Борис Беговић,

проф. др Игор Вуковић,

проф. др Марко Давинић,

проф. др Зоран Мирковић,

проф. Драган Давидовић

и мр Слободан Наградић

 

 

Промоција ће се одржати у уторак 05. фебруара 2019. године у просторијама Академије наука и умјетности Републике Српске са почетком у 19 часова.

 

 

 

„СЈЕЋАЊЕ НА КОЉЕВИЋЕ“

 

Сјећање и подсјећање на ствараоце који су својим ликом и дјелом активно учествовали у креирању и промовисању културног и националног идентитета српског народа, имају своје мјесто у плану и програму дјеловања Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“. Тако је Градски одбор СПКД „Просвјета“ Бања Лука уврстио у свој програм рада сјећање на Николу и Светозара Кољевића.

Као истакнути професори универзитета и национални прегаоци, Кољевићи су, сваки на свој начин, оставили упечатљив траг у српској науци, култури и државотворности. Дјелујући током свог радног вијека у различитим академским и културним срединама, поставили су високе стандарде у области компаратистике, шекспирологије, фолклористике, енеглеске и српске књижевности.

Како концепт културе сјећања и памћења, као један од најзначајнијих облика изградње и очувања колективног идентитета, подразумијева издвајање и афирмисање заслужних појединаца и њихових дјела, Градски одбор СПКД „Просвјета“ Бања Лука почиње остваривати своју замисао о одржавању периодичне манифестације под називом „Сјећање на Кољевиће“. Први у низу догађајазамислили смо као омаж нашим бившим суграђанима у којем би њихови савременици, колеге, сарадници, бивши студенти и чланови породица евоцирали сјећања, утиске и слике о њиховом животу и дјелу.

Позивамо вас на заједничко „Вече сјећања на Светозара и Николу Кољевића“ чије одржавање су помогли Министарство просвјете и културе Републике Српске и Град Бања Лука.

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com