СПКД Просвјета

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Градски одбор Бања Лука, расписује наградни конкурс под називом Моја оловка пише ћирилицом. Циљ конкурса је избор најљепшег ћириличног рукописа у четири категорије учесника:

  • Млађи основци (1, 2, 3, 4. и 5. разред)
  • Старији основци (6, 7, 8. и 9. разред)
  • Средњошколци
  • Остали грађани

За сваку категорију учесника одабран је посебан текст којег је потребно преписати писаним ћириличним рукописом на папир формата А4. Текстови се могу пронаћи и на веб-страници СПКД „Просвјета“ Бања Лука www.prosvjetabl.org, а достављају се у све школе као саставни дио овог конкурса.

Начин реализације конкурса:

У свакој школи потребно је реализовати конкурс до 15. 12. 2015. године. По један најљепши рукопис (из прве три категорије) треба доставити на адресу СПКД „Просвјета“ Бања Лука, Јеврејска бр. 30. до 31. 12. 2015. године.

СПКД „Просвјета“ Бања Лука ће на дан Светог Саве (27.01.2016. године) прогласити најљепше рукописе на нивоу Републике Српске.

Идеја СПКД „Просвјета“ Бања Лука је да се најљепши рукописи штампају на великим плакатима и да, као покретна изложба, „крену на пут слављења ћирилице и лијепог писања“.

Награде:

Ученици чији радови у једној од категорија учесника на нивоу школе буди изабрани као најљепши, биће награђени књигом са посветом СПКД „Просвјета“ Бања Лука.

Ученици са најљепшим ћириличним рукописом на нивоу Републике Српске биће награђени новчаном наградом и књигом са посветом СПКД „Просвјета“ Бања Лука.

Напомена:

Конкурс ће бити објављен у средствима јавног информисања и на веб-страници СПКД „Просвјета“ Бања Лука. На тај начин ће бити објелодањено да на конкурсу могу учествовати Остали грађани (четврта категорија).

СПКД „Просвјета“ Бања Лука ће равноправно прихватити и вредновати пристигле рукописе и оних ученика и грађана који лијепо пишу ћирилицом, а не живе у Републици Српској.

ПРЕДСЈЕДНИК
др Јеленко Бојић

ТЕКСТ КОНКУРСА (.pdf)

 млађи основци

старији основци (.pdf)

средњошколци (.pdf)

грађани (.pdf)

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 24 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com