Поводом 14. фебруара, Међународног дана даривања књиге, СПКД „Просвјета“ Бања Лука, у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске, посјетила је двије основне школе и том приликом поклонила књиге из свог издавачког опуса.

Међународни дан даривања књиге установљен је 2012. године и од тада се обиљежава 14. фебруара. Циљ његовог обиљежавања јесте промовисање читања првенствено код дјеце, али и припадника других старосних група. Међународни дан даривања књига је волонтерска иницијатива. Чланови СПКД „Просвјета“ Бања Лука, др Јеленко Бојић и Немања Јавор, са директором Републичког педагошког завода Републике Српске, Предрагом Дамјановићем, посјетили су Основну школу „Бранислав Нушић“ у Српским Топлицама и Основну школу „Војислав Илић“ у Крупи на Врбасу. У пријатном разговору са запосленим у школама закључено је да је овај сусрет почетак дугорочне и плодоносне сарадње, чији је циљ промоција вриједности које заступа СПКД „Просвјета“ Бања Лука, а то су знање, поштовање, несебично залагање за општу добробит, а изнад свега унапређење просвјећивања. Школским библиотекама поклоњена су многа издања СПКД „Просвјета“ Бања Лука, међу којима су се нашле и књиге „Српски просвјетитељи“, „Гаврило у пјесми ослобођен“, „Верни прецима и себи“, као и књига „Иза је бескрај“, нажалост недавно преминулог члана Друштва, професора Петра Ђаковића.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com