Plakat rukopisi У свечаној сали Академије наука и умјетности Републике Српске промовисана је књига„Бечка свједочења“ аутора Михајла Вујовића. О књизи су говорили врсни познаваоци тема које је писац обликовао и настанио између корица своје књиге:мр историјских наука г. Жељко Вујадиновић;професор на Факултету политичких наука у Бањој Луци г. Милош Шолаја и мр међународно-правних наука г. Игор Давидовић.

Михајло Вујовић рођен је 1963. године у засеоку Бадње, село Симијова у општини Билећа. У Београду је завршио Војну гимназију и Војну академију копнене војске. Као најбољи у својој генерацији добио је прву официрску службу у Школском центру везе у Београду. У војној каријери обављао је више мирнодопских и ратних дужности, међу којима су и дужности команданта Билећке бригаде, команданта Требињске бригаде, затим више оперативних и штабних дужности у командама Херцеговачког и Романијског корпуса ВРС, као и више дужности у Заједничком штабу ОС БиХ и Министарству одбране БиХ. Од 2009. до 2013. године обављао је дужност војног аташеа БиХ у Аустрији и војног савјетника у Мисији БиХ при УН, ОСЦЕ-у и другим међународним организацијама у Бечу. У међувремену је још завршио Генералштабну школу Војске Југославије у Београду, француску Ратну школу у Паризу и магистрирао политикологију на смјеру међународни односи на Факултету политичких наука у Бањој Луци. Утемељивач је СПКД „Просвјета“ у Бечу и Паризу и најзаслужнији је за обнављање рада „Просвјете“ у Бањој Луци.

„Као што су у једној другој књизи удјенуте ријечи црногорског витеза и ратника Сердара Јанка Вукотића: ,Ми Црногорци, ми смо со Српстваʼ – тако и ја, који и сам пишем штошта, вјерујем да је сваки аутор со сопствене књиге. У то сам постао додатно увјерен када сам,послије вишедеценијског друговања са аутором ове књиге, имао прилику да прочитам његова ,Бечка свједочењаʼ“ – ријечи си Миленка Јевђевића, модератора књижевне вечери. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com