Plakat rukopisiУ оквиру јубиларних Светосавских свечаноси 2019. године СПКД „Просвјета“ Градски одбор Бања Лука поставио је изложбу „Принц Растко - Монах Сава“ у двије средине Града Бања Лука (ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Георги Стојков Раковски“) као декоративни прилог школској Светосавској свечености у тим срединама.

 

 

 

 

 Непосредно послије Савиндана, 01. фебруара 2019. године, у школи „Геореги Стојков Раковски“ одржана је Светосавска бесједа, коју је бесједио историчар Жељко Вујадиновић, а о изложби је говорио њен приређивач и аутор др Јеленко Бојић, предсједник Градског Одбора „Просвјете“. Слушаоци су били ученици деветог разреда и њихови наставници.

Изложба је уприличена као допринос СПКД „Просвјета“ обиљежавању великог јубилеја српског народа: 800 – годишњице аутокефалности Српске Православне Цркве и српске државности. Изложба је замишљена као „путујећа“ и биће у сталној поставци у некој васпитно-образовној институцији у наредном периоду. При сваком отварању изложбе, у свакој средини, говориће се о догађајима и личностима из тог периода историје српског народа које су у доброј мјери одредили његов идентитет и посебност, а наставници и ученици ће бити у прилици да се више и боље упознају са тим садржајима и догађајима, који су неопходни у истинском васпитању младих нараштаја да знају своју историју, да боље разумију садашњост и да се могу одредити према будућности свога народа.

 

 

 

 

 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com