Plakat rukopisiДана 31.10.2018. године у Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Масловарама отворена је и промовисана изложба посвећена великанима српске културе:Ћирилу и Методију, Светом Сави, Доситеју Обрадовићу иВуку Караџићу.У препуном школском холу госте и промотере поздравила је директорица школе Драгана Ђукић и захвалила се свима који су нашли вријеме да посјете ову јединствену изложбу. Након тога ученици школе, прерушени у Вука, Светог Саву и Доситеја, извели су краћи перформанс на тему „Идућ учи, у векове гледа“.

Изложбу су промовисали чланови СПКД „Просвјета“ из Бање Луке: мр Слободан Наградић, мр Жељко Вујадиновић, др Јеленко Бојић и Миленко Јевђевић.

Др Јеленко Бојић, предсједник бањалучке „Просвјете“ и аутор наведене изложбе, говорио је о мотивима који су га навели да приступи овом послу, истакавши огроман допринос и значај петорице великана за развитак писмености и просвјетитељства код Срба. Истакао је да изложба припада свима нама, да је мобилног карактера, те да је прилагођена свим узрастима.

Организатор изложбе био је наставник масловарске Основне школе Ранко Товиловић. 

 

 

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com