b copicСПКД „Просвјета“, Градски одбор Бања Лука, у сарадњи са РПЗ Републике Српске, поводом стогодишњице рођења Бранка Ћопића, организовали су једнодневни семинар за наставнике српског језика. Семинар је одржан 13. фебруара 2016. године у амфитеатру Техичке школе у Бањој Луци.

Све присутне поздравио је  др Предраг Дамјановић, директор РПЗ Републике Српске.

Господин  др Јеленко Бојић, предсједник СПКД „Просвјета“, Градски одбор Бања Лука, укратко је  представио рад и значај овог друштва од самог његовог оснивања,па све до данас.

Семинар је био и прилика за промоцију књига: „Башта сљезове боје“ и „Пјесник великог помирења“, аутора  др Ранка Поповића, професора на Филолошком факултету у Бањој Луци. Проф. Поповић је говорио о особеностима Ћопићевог умјетничког поступка.

Такође, о раду и значају Ћопића као писца, а нарочито о начину Ћопићевог приповиједања, говорио је и др Душко Певуља, професор на Филолошком факултету у Бањој Луци.

На овом двоипосатном дружењу, наставници српског језика имали су прилику да уживају у присјећању на драге Ћопићеве ликове. Ћопићево стваралаштво јенепроцјењиво и непролазно. Он је, како је то најбоље рекао др Поповић, пјесник великог помирења.У својим дјелима он не оптужује и не позива на освету, и у томе је његова највећа вриједност.

Претраживање

Главни одбор СПКД "Просвјета"

glavni odbor

Посјетите наш YouTube канал.

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова

Душанов законик

Обавјештавамо Вас да фототипско издање Душановог законика по јединственим цијенама од 390,00 ЕВРА за kомплет односно 20,00 ЕВРА за kњигу са преводима можете купити у:

 

Галерији Скулптор
Алеја Светог Саве 34 Бања Лука
тел. 051 312 326
факс. 051 428 105

 

и у Новом Саду наруџбом на телефоне:
00 381 21 451539,
00 381 604430801
или контактом на mail

pravoslavnoudruzenjesvetisava
@gmail.com